Forze Delft: de eerste Waterstof Electrische Raceauto

Forze Delft is het high-tech waterstof raceteam van de TU Delft dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van op waterstof aangedreven raceauto’s. Door deze techniek te meten met fossiele brandstof, brengen ze de combinatie motorsport en duurzame technologie onder de aandacht. Met 70 gepassioneerde en talentvolle studenten van voornamelijk de TU Delft heeft Forze werelds eerste waterstof elektrische raceauto gebouwd, de Forze VI. Met deze auto hebben zij afgelopen jaar een ronde record voor waterstof aangedreven auto’s gereden op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland en het elektrisch ronde op Zandvoort met 5.5 seconden verbeterd.

Forze houdt zich al sinds 2007 bezig met het ontwikkelen van waterstoftechnologie. In de afgelopen jaren heeft het team zes auto’s gebouwd, begonnen bij karts en nu volwaardige race wagens. De komende jaren wil het team de strijd aangaan met racewagens met een verbrandingsmotor, met als eerstvolgende doel het winnen van de sportklasse van de Supercar Challenge op de Gamma Racing Day 2016. Om dit doel te realiseren bouwt Forze dit jaar een nieuwe auto, de Forze VII. Op 10 maart 2016 is het ontwerp van de nieuwe auto gepresenteerd.

Sponsor Model 17 Maart.27

Makerpoint helpt Forze hun doel te bereiken door het sponsoren van de Ultimaker 2+. Met deze 3D printer maakt het team schaalmodellen van de nieuwe auto en zelfs delen van het stuur, dat gebruikt gaat worden in de auto.

Forze stuur

Meer weten over Forze Delft? Ga dan naar hun website of volg hun Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *